Hírlevél: Név: E-mail:
Nyomtatás
Vissza a kezdőlapraE-mailInformációkVideoOldaltérkép

Felhasználási helyek

A Herbalance Erdei Tapasz használata a láb reflexológiai területén

 

A lábak reflexzóna-masszázsát mint az egészségmegőrzés természetes gyógymódját sok nép ősidők óta ismeri. A talp masszírozása több, mint 6000 éves múltra tekint vissza. A talpon rendkívül gazdag érzőideg ellátásuk révén mintegy 70.000 idegvégződés található, a központi idegrendszerre, a vérkeringésre, belsőszervekre hatást lehet gyakorolni.
A test összképét mérethűen kicsinyítve képzeljük el, a két egymás mellé tett talpon, lábon. Minden szerv reflexzónája azon a lábon van, amelyik a test félen a szerv található, kivéve a fej zónái, azok a piramidális pálya miatt kereszteződnek. A test jobb oldalán lévő szervek a jobb lábon (máj, epe..), a bal oldalon lévők a bal lábon találhatók (szív, lép..), míg a páros szervek mindkét oldalon (vese, tüdő, petefészek..).
A zónák a bokacsonttól 4 harántujjnyira húzódnak fel a lábszáron. A boka fölött, mintegy tenyérnyi szélességű sávnak is nagy gyógyászati jelentősége van. Ez a terület főként az alsó végtagok idegeinek és izmainak reflexzónája. Az izmok és idegek, melyek e területen találhatók, kapcsolatban vannak a medencével, mivel innen erednek.
A lábon lévő reflexzónák a megfelelő szervek salakanyag lerakó helyei. Helytelen táplálkozás, életmód következményeként a káros anyagcsere termékek felszaporodnak a szervezetben és a szervekben. Ezek nem tudnak természetes úton eltávozni a szervezetből, ezért lerakódások, energiablokkok alakulnak ki, így a sejtek anyagcseréje, a szervek, szervrendszerek károsodnak. Ezek a károsodások a talpon különböző formában érezhetők.
Baleset következménye szintén megtalálható a talpon, a hozzátartozó reflexzónában. A rossz, zónát nyomó, bőrt felsértő cipő szintén károsítja a zónát és így a hozzátartozó szervet, szervrendszert is.
A láb központi kapcsoló szerepet tölt be, ahonnan a szervezetbe távolhatást lehet kiváltani. A zónák kezelésével testünkben áramló életenergiára hatunk. Az energiatorlódást és az energiahiányt egyensúlyba hozhatjuk, így a szervezet öngyógyító erőit mozgósítjuk. Az életenergia szabad áramlását biztosítva serkentjük a vérkeringést, a sejt anyagcsere felgyorsul, így a salakanyagok és a méreganyagok könnyebben kiválasztódnak. Erősödik az immunrendszer, jobb lesz a közérzet, energikusabbá és mozgékonyabbakká válunk. Nyirokkeringés fokozódik, a hormonháztartás rendeződik, esetleges fájdalom csillapítható, lazító hatású és a testi-lelki feszültség oldódik.

 

A Herbalance Erdei Tapasz felhelyezése

 

Ezen a területen található zóna:

Csuklyás izom, vállizület, pajzsmirígy, mellék­pajzsmirígy, légcső, hörgők, tüdő.
Itt található a legfőbb méregtelenítő rendszerek egyike, a légzőrendszer. A tüdő egészséges volta nagy hatással van a test teljes egészére, mivel itt zajlik az oxigén felvétele a levegőből és az elhasznált széndioxid leadása. Nagyon fontos a tüdő felületének nagysága, ezért a tüdő és a légzőrendszer egészségi állapota meghatározó lehet. Ezért ezen a területen sokat tehetünk az egészségünk érdekében. Szinte hetente használható a Herbalance Erdei Tapasz. Ha gyulladások, fájdalmak vannak, akkor annak megfelelően természetesen naponta, kúraszerűen kell alkalmazni.

 

 

Ezen a területen található zónák:

Vese, húgyvezeték, máj, epehólyag, gyomor, gyomorkapu, hasnyálmirígy, vékonybél, patkóbél, haránt vastagbél, leszálló vastagbél, sigmabél, végbél, végbélnyílás.
Az egyik legfőbb méregtelenítő szerv a máj, a szervezet biológiai laborja. A bevitt táplálékok és a táplálék-kiegészítők ezeken a részeken keresztül haladva emésztődnek, illetve a vér segítségével szívódnak fel és jutnak el a sejtekhez. Ha bármely szervben energiatorlódás vagy energiahiány alakul ki, akkor az további problémát vonz magához. Ezeknek a területeknek a méregtelenítése igen fontos. Ezen a területen a Herbalance Erdei Tapasz segítségével sokat tehetünk az egészségünk érdekében. Szinte heti egy-két alkalommal ajánlott a terület méregtelenítése. Ha gyulladások, fájdalmak vannak, akkor annak megfelelően természetesen naponta, kúraszerűen kell alkalmazni.

 

 

Ezen a területen található zónák:

Isiasz ideg, gerinckiegészítő, izületi kiegészítő, ivarmirígyek.
A sarok csúcspontjánál található a calcium pont, ami a csontépítést segíti elő. Ezen a területen az ezekhez tartozó problémák kezelhetők, havi egy-két alkalommal. Fájdalom erősségének megfelelően, heti több alkalommal helyezzük fel a Herbalance Erdei Tapaszt.

 

 

 

 

 

 

Ezen a területen található zónák:

Pajzsmirígy, mell, mellkas, rekeszizom, bordák, szív egyik kiegészítő zónája, vérnyomásemelő, egyensúlyszerv pontja, a váll izületei, epehólyag, plexus-solaris átfogó pontja.
Amint látható, igen sok területet érint ez a felület. Méregtelenítésre, sok probléma megelőzésében segít, illetve a már kialakult tüneteket enyhíti. Ez természetesen a kúra hosszát is meghatározza. Megelőzésre havonta egy-két alkalom, de a fájdalom erősségének megfelelően, heti több alkalommal is felhelyezhetjük a Herbalance Erdei Tapaszt.

 

 

 

Ezen a területen található zónák:

Lágyék nyirokterülete, alhas nyirokterülete, felsőtest nyirokterülete, petevezeték és az ondóvezeték is itt található. A méregtelenítés egyik fontos rendszere a nyirokrendszer, ezért igen fontos ennek a területnek a méregtelenítése és rendszeres kezelése. Általános méregtelenítésre javasolt havi egy-két alkalom, de a fájdalom erősségének megfelelően, heti több alkalommal is felhelyezhetjük a Herbalance Erdei Tapaszt.

 

 

 

 

 

Ezen a területen található zónák:

Comb nyirokterületei, a medence nyirokterületei, a végbél, végbélnyílás, ivarmirígyek, méh, prosztata és a herék.
Ez a terület is fontos szerepet tölt be a méregtelenítésben, hiszen a nyirokrendszer a méregtelenítés fontos rendszere, mivel a sejtek közötti állományból a nyirok szedi össze a lerakódásokat. Mivel ezen a területen találhatók a nemi szervek fontos részei, szintén havi egy-két alkalom javasolt, de a fájdalom erősségének megfelelően, heti több alkalommal is felhelyezhetjük a Herbalance Erdei Tapaszt.
Amint látható, a talpon keresztül minden szerv és szervrendszer elérhető, ezért a Herbalance Erdei Tapasz alkalmazása a talpon, minden szervre jótékony hatással van.
Megelőzés céljából és az energiaegyensúly érdekében fontos minden szervet legalább negyedévente egyszer méregteleníteni. E méregtelenítés folyamatához fontos a sok folyadék bevitele és hogy az ott feloldott salakanyagok távozását elősegítse, javasolt a Herbanet méregtelenítő teakeverék és a Green+Kombucha.
Természetesen a már kialakult fájdalmakat, gyulladásokat és balesetből származó sérüléseket (nem nyílt sérülés) is jól lehet kezelni a tapasszal. Ekkor az adott problémának megfelelően kúra szerűen, a megfelelő zónára helyezzük. A Herbalance Erdei Tapasz használható a test többi részén is, a fájdalmas testrészre helyezve, így váll-, könyök-, csukló-, térd-, bokaizületekre is jótékonyan hat. A lapocka és a gerinc vonalán is kifejti hatását.
Mindenkinek ajánlott az egészsége megőrzésére és a kialakult problémák kiegészítő kezelésére. Gyorsítja a gyógyulás folyamatát és segíti az öngyógyító folyamat beindítását.

Gercsó Anna
komplementer medicina ismeretek oktató

 

 

 

Hogyan lehet a tapaszt használni?

 

Az "ANSHIN" nevű japán egészségügyi magazin referenciáiból:
How to use
This material was wroitten out with reference to articles reported in "AHSHIN" one of Japanese Health Magazines.

 

1. Frissít, élénkít
Cannof sleep

2. Váll fájdalom
(fájdalmas, gyulladt vállizületre
kell ragasztani)
Have soré shoulders

3. Lapocka, hát fájdalom
(fájdalmas lapockacsont fölé kell
ragasztani)
Have pain inside blade bone

4. Derék fájdalom
(fájdalmas derék fölé kell
ragasztani)
Have soré waist
5. Csípőizületi fájdalomra
Have sore hip joint
6. Gyulladt, fájdalmas

térdizületre

Have sore knee

7. Fájdalmas, érzékeny könyökizületre
Have sore elbow

8. Torok fájdalomnál,
torokgyulladásnál
Have sore throat
9. Fül- és fogfájdalomnál
Have chin pain and toothache

10. Fejfájásnál a halánték
csont fölé ragasztva
Have headache, pain in the
eyes and ears

11. Fájdalmas aranyeres
csomó közelébe
Have hemmorhoids or
constipation

12. Hát- és derékfájdalomnál
Have sore back

 

Használja kúraszerűen, 7 napon át folyamatosan, min. 8-10 órán át az ábrák szerinti helyen.
Közvetlenül a felhelyezés előtt elfogyasztott 3 dl Herbanet Tea erősíti a tapasz hatását.
Tartós és visszatérő panaszoknál azonnal keresse fel orvosát!